Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereBarcelona \ Bages \ Aguilar de Segarra

Ca l'Oller

Ca l' Oller és una masia d'Aguilar de Segarra.Al costat d'aquesta majestuosa casa,hi ha una petita ermita.En aquell temps,a la casa hi havia una dona que es deia Rita,el mateix nom que la Verge de l'ermita.El mossén que anava a dir misa a l'ermita era un mossén que,com a tothom ,li agradaven molt els diners.Un dia,quan la Rita es confessava,li va demanar si tenien diners amagats,i la va amenaçar dient que si no li deia la veritat,Déu la castigaria.Llavors,la pobra noia li va haver de confesar que a les golfes de ca l'Oller,a sota d'uns sacs d'ametlles,hi guardaven unes gerres plenes d'or.El mossén li va preguntar quant temps feia que guardava aquet secret i la Rita li va contestar que des de feia uns quants anys.
L'endemà,quan la Rita va anar a confesar-se,el mossén li va dir que ho havia explicat tot a Déu i que s'havia enfadat perquè no li ho havia dit abans,i que Déu la castigaria.Aquella nit hi havia lluna plena i la Rita no va poder dormir per la por que Déu la castigués.Durant la nit va sentir sorolls a les golfes,però no va gosar alçar-se del llit perquè tenia por que Déu la vingués a buscar.El que ella no s'hagués pensat mai és que era el malvat del mossén que l'havia enganyat i l'estava robant perquè volia fer-se ric.


CEIP AGRUPACIÓ SANT JORDI (Fonollosa)
Alumna:Ònia Tomàs
Tutor:Agusti Lleida
ANGLE EDITORIAL 1996

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu
ocianews.com - bahis siteleri

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2024 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana