Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereGirona \ Selva \ Caldes de Malavella

EL GEGANT DEL PI D'EN LLIMONA

El Pi Gros d'en Llimona és un arbre monumental de l'espècie "pi pinyoner" (pinus pinea) ubicat a la finca de Can Teixidor d'aquí a Caldes de Malavella, que exel.leix per la seva alçada i esponerositat. Històricament, sembla que la seva existència es deu al fet que l'indret en qüestió era de visita o passeig habitual de l'escultor Josep Llimona, que estiuejava en aquell temps amb assiduïtat a la nostra vila de les aigües, i al veure que tallaven la pineda on ell sovintejava de passeig demanà al propietari que li vengués el pi que ja llavors sobressortia del conjunt i que d'aquesta manera se'l preservés de la tallada i se'l deixés per sempre com a testimoni i punt de referència vegetal dels encontorns més immediats de la població.

Diu un poema de Joaquim Tauleria sobre aquest pi:

"I es sacseja majestuós....
alegrós com un gegant
com si ell de la nostra vila
en fora el vigilant"

També, a l'entorn d'aquest arbre singular, tracta una llegenda popular que diu que és precisament el pi del gegant del pi, que fou llançat amb força pel referit gegant barceloní, com a demostració de valentia i ardidesa, i que va venir a caure en aquest indret de Caldes on encara avui resta solemne i esplendorós, com a prova de la bravura i de la fortalesa del gegant.

Font: Ajuntament de Caldes de Malavella


Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu
ocianews.com - bahis siteleri

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2024 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana