Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereLleida \ Noguera \ Térmens

Els del Carro del Vi

Els del Carro del Vi

 

Antigament el carnaval de Térmens era famós en tots els pobles de la contrada, i una de les realitats que més ressaltava era l'animat grup autoanomenat "El carro del vi". Conten que va néixer l'any 1920, i pel fet que un grup d'amics es trobava cada vespre per fer la tertúlia en un celler, i allí bevien vi.

 

Tenien fama de ser molt amants de la gresca i de fer trapelleries, però també és cert que qualsevol persona que necessitava un favor o havia de fer alguna cosa, allí tenia els del "carro de vi" disposats a ajudar.

 

En aquesta colla (a la qual ja hem dit que li agradava la gresca, el menjar i el beure), destacaven en Josep Roca, en Manel Garrofé, en Josep Trullols, en Ramon Solé i en Jaume Ramos entre altres.

 

Entre la gran quantitat d'anècdotes que van protagonitzar hi ha la de "tapiar" el camp de futbol. Van dir que ho farien en tres diumenges al matí i que no treballarien cap més dia. Van complir la paraula, no hi van treballar "cap més dia", sinó que ho feien a la nit, cada vespre 30 tapiades. Van guanyar la juguesca, atès que el tercer diumenge al matí el camp de futbol era "tapiat".

 

En un dels carnavals es van disfressar de segadors, i va ressaltar tant la seva vestimenta que encara se'n parla avui.

 

Un dels lemes "del carro de vi" era "entrar al Govern", i la seva proposta era dividir l'any en dos apartats diferenciats, un primer que comprendria una celebració de sis mesos de carnaval, mentre que el segon estaria dedicat a una celebració de festa major que duraria els altres sis mesos, amb la qual cosa ja tenien l'any cobert de projectes. És a dir, tot l'any festiu.

Font: Ajuntament de Térmens

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu
ocianews.com - bahis siteleri

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2024 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana