Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

Cap Paraire

Vella masia de la Pinya propera a Olot. Un dia que el vell Panaire cavava els camps de vora la masia, s'escaigué passar una bruixa forastera que li preguntà el camí. El vell li indicà la via a seguir, i la bruixa, com per agrair-li el servei fet, li donà un copet a lcoll. Tot seguit va sortir  a lpagès un granet que li anà creixent fins a convertir-se en un grossíssim goll que l'obligava a anar tot colltorçat. El vell Paraire corregué darrera la bruixa proveÏt del càvec que usava per a la feina i li digué que, si no li guaria el goll, a cops de càvec la mataria. La bruixa li hi passà lleugerament els dits pel damunt, i el goll suaument s'anà abaixant abaixant, fins a desaparèixer-li del tot, i mai més no tingué res al coll.


Joan Amades

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu
ocianews.com - bahis siteleri

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2024 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana