Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

Cal Condemnat

Es troba en terme de la parròquia de Sant Pau de Casserres i avui és un pilot informe de pedres i enderrocs. Hi vivia un descregut renegat i heretge que mai no havia anat a missa. A l'hora de la mort hi  va anar el sacerdot i li va donar el combregar. A mitja  nit del dia que el van enterrar, van trucar a la porta  de la rectoria amb molta violència. El capellà  va sortir a la finestra i no va veure ningú.Com que van trucar tan fort va creure que es tractava d'un cas d'urgència, i va baixar a obrir. Al lloc del fossar on havien soterrat el condemnat va veure una gran claror i el mort damunt de la terra amb un pam de llengua fora i damunt la sagrada forma. El sacerdot s'hi va acostar i la va recollir curosament. Al moment la claror va apagar-se i es va sentir un tro terrible que va fer trontollar tota la terra com un terratrèmol. Eren un estol de dimonis que venien a cercar el cos del condemnat, que va restar abandonada i es va enrunar.


Joan Amades
u

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu
ocianews.com - bahis siteleri

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2024 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana