Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

El cistell de pomes

El masover d'una masia que en deien a Can Mallol tenia un fill molt jove i prou entenimentat, però que sempre anava en companyia d'una colla de jovenots de la seva edat que tenien el cap ple de pardals i fins i tot de males intencios: pensaven tothora quina una en farien i no solament ho pensaven sinó que molt sovint la feien i tot. El pare tremolava una cosa de no dir en veure el seu fill en aquella companyia tan poc recomanable fins que un dia el va voler advertir del perill que corria aplegant-se amb aquella colla de galifardeus.
-No tingueu pas por, pare -va dir el fill rient-; ¿que us penseu que em duran pel mal camí, els meus amics? Ja no conec prou bé que hi tenen tirada. Però més aviat seran ells els qui , veient-me a mi, se sentiran avergonyits del seu tarannà i s'esmenarqan com cal.
 El pare va fer com si acceptés les raons del seu fill. Però al cap d'uns dies, havent collit d'un pomerar que tenian vora la riera unes pomes camoses que feien goig de veure, de tan serenyes que eren, i dues o tres de macades, va dir a son fill que les guardés al rebost, totes dins d'un mateix cistell.
-Aquestes macades no, pare -li va fer observar el fill-, que farien malbé les altres.
-i ca, fill: al contrari! Si posem les tarades amb les bones, ja veuràs com se'ls en va la macadura i es tornen com les altres.
El fill, encara que no  ben convençut, va fer tal com son pare li manava. Però al cap d'una setmana, quan va anar a buscar el cistell, va trobar que suquejava: gairbé totes les pomes eren macades o podrides del tot.
-Ho veieu, pare, com ja us deia, jo? -va fer el noi-. Són les pomes dolentes les que han fet malbé les bones.
-I doncs, fill meu: ¿ que no em deies tu que aplegat amb companys de mala mena, amb la teva companyia  els faries tornar bons?

Albert Jané

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu
ocianews.com - bahis siteleri

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2024 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana