Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

La sal

Això passava en un temps molt reculat, en què la gent humil eren pobres de debò, i patien fam i misèria. Fins i tot la sal era gairebé com un article de luxe, perquè el rei hi havia posat un impost molt fort, i els contrabandistes de sal eren perseguits per la justícia i si els agafaven els feien anar a remar a les galeres.
Un capvespre d'hivern, en una casa que gairebé era una caravana, que havia a la vora del bosc, un pobre matrimoni s'estava vora la llar de foc, on es coïa una marmita de sopes, que havia de ser tot el seu sopar d'aquell dia. Però mentre l'home esperava pacientment que l'olla bullís, la dona no feia sinó lamentar-se de la seva situació, tan dura i desgraciada.
-Ai, pobres de nosaltres! I que és trist, haver de patir tanta misèria! Tan sols unes sopes de no res per tot sopar. I encara sense ni una engruna de sal! Ai, senyor, quina vida més trista, la dels pobres. Només un plat de sopes i encara sense sal!
I mentre es dolia i s'exclamava d'aquesta manera, a la pobra dona li anaven lliscant les llagrimes galtes avall i anaven a parar dins de la marmita.
Al cap d'una estona l'home es va aixecar del tronc on seia, es va acostar a la marmita, va tastar les sopes i va dir a la seva dona:
- Au, dona, no ploris més. Aquestes sopes ja són al punt: amb les teves llàgrimes han peerdut la fador. Ja ens les podem menjar: la vida, al capdavall, no és pas tan trista com això.

Albert Jané

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu
ocianews.com - bahis siteleri

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2024 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana