Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

Contra corrent

Conten les cròniques que hi havia una dona que passejava per la vora del riu, i no se sap gaire bé si es va ajupir a collir unes flors o bé li va venir com una mena de mareig, el cas és que va caure a l'aigua i va ser emportada pel corrent.
El seu marit, que era un tros lluny, quan es va adonar que la seva dona havia caigut a l'aigua, hi va córrer precipitadament, per mirar si encara la podia treure. I no veient-la es va posar a córrer per la vora del riu, però en lloc de fer-ho seguint la direcció de les aigües ho feia riu amunt.
Un pagès d'aquells voltants, que el va veure com corria, i assabentat del motiu de la corredissa, li va fer observar que si la volia trobar més aviat havia d'anar riu avall, que riu amunt no la trobaria mai.
-Jo ja sé prou bé el que em faig -li va respondre el marit-. És aigües avall, que no la trobaré mai. Heu de comptar i entendre que la meva dona era tossuda i contrariosa una cosa de no dir. I encara que s'hagi ofegat, morta i tot, és segur que deu haver anat contra el curs del riu.


Albert Jané

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu
ocianews.com - bahis siteleri

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2024 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana