Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

Castell de Sales

Hom el situa entre Besalú i Tortellà i és creença que hi ha grans tresors amagats. Una vegada van anar-hi uns desconeguts i, després de llogar gent, van fer una gran cavada al fons de la cisterna i encarregaren, sobretot, que cap dels presents no renegués per res ni llançés cap mala paraula. Mentre la gent treballava ells llegien grossos llibres i remugaven paraules estranyes. Un dels masovers del castell, que hi estava empleat, en tocar una pedra amb el picot va engegar, sense pensar, un renec, i els desconeguts es van desesperar i digueren que amb aquella  expressió ho havia tirat tot a perdre i que ja no trobarien res. També es conta que el senyor rector d'una parròquia veïna va comparèixer allí amb els asperges i que, en fer-los servir, els desconeguts es van fondre com si haguessin estat de neu.
Una altra vegada uns altres desconeguts van anar pel mateix. Feren cavar a baix a la quadra. Anaven proveïts de molts queviures. A mitja feina els treballadors begueren un vi molt dolç i bo que portaven aquella gent. La bullida del vi els va fer  adormir a tots i quan es van despertar, qui sap quant després d'haver-se adormit, no trobaren cap dels desconeguts. Es creu que es van carregar d'or i que fugiren.
Un dels cavallers que havia estat amo del castell hi anava tot sovint. En recórrer-lo feia un soroll estrany, sobretot dalt de la teulada. De vegades semblava que arrenqués teules; d'altres, que mesurés blat remenant sacs plens i sotraquejant les mesures, i d'altres, com si trotés amb el cavall. Mai ningú no l'ha vist, però són molts els qui l'han sentit. Era conegut pel "Cavaller", o per "la Por". No s'explica quin pot ésser el motiu de la presència d'aquest personatge.

Joan Amades

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu
ocianews.com - bahis siteleri

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2024 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana