Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

Ciutat d'Argent

Hom situa aquesta suposada població en un coll a tramuntana de la Vall d'Andorra, entre els pics de Font d'Argent i Fra Miquel . Es diu que era molt populosa i que va quedar enfonsada per efecte del diluvi universal i aixafada per l'Arca de Noé, que va embarrancar en aquell coll i no pogué tirar més endavant; a causa d'això es dispersaren els animals que duia, els quals tornaren a escampar-se per la terra. Es creu que si hom cerca per aquells indrets, entre el boscatge i l'herbei dels prats encara es troben runes de la gran ciutat i restes de la famosa Arca.
Segons la tradició, hi a també en aquell paratge una grossa anella de pedra on va amarrar Noé l'arca; Aníbal, el seu cavall quan va traspassar el s Pirineus, i Carlemany, també el seu, quan vingué a treure els moros de Catalunya; car tots aquests famosos personatges varen allotjar-se a la ciutat que ens ocupa.

Joan Amades

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu
ocianews.com - bahis siteleri

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2024 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana