Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereBarcelona \ Bages \ Sant Salvador de Guardiola

La creu de Salelles

Uns lladregots que tornaven de robar a Salelles es van aturar al peu de la creu del terme per repartir-se la presa. El cap de tots ells es va treure les monedes i l'ampolla de vi del sarró i es va enfilar dalt de la creu. Va comen´car a renegar tot dient:
-Ni Cristo és tan alt !
Els altres lladregots reien dels renecs i les bestieses del seu cap. De sobte, la creu, de braços de pedra, es va trencar, va caure a terra i va matar el cap dels lladregots.
De cop i volta va començar a tronar. El cel es tornà negre de núvols i un temporal d'aigua i vent s'endugué els lladregots.Mai més se'n va sentir a parlar.
L'endemà al matí, la gent del poble va veure que els braços de la creu eren a terra i sota seu, el cap de la colla. Si un dia hi passeu, anant a Salelles, veureu que ara els braços de la creu són de ferro.


CEIP MONTSERRAT ( Sant Salvador de Guardiola)
Alumnes: Sandra Àlvarez, Albert Arnau, Meritxell Blàzquez, Dani Cruz, Montse Diez, Ivan Fornielles, Montse Forradellas, Jonathan Moraal, Dani Pacheco, Montse Reñé, Rosa Riera, Sheila Rodríguez, Ricard Sánchez, Adrià Sogorb, Thaïs Tàssies, Eva Trullàs i Lorena López
Tutora: Angelina Fornells
Font d'informació: Informació obtinguda a partir dels bulletins del CECB i recollida per Marià Vallès el 19413. L'ha portada a l'escola Jaume Capdevila.
ANGLE EDITORIAL 1996

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu
ocianews.com - bahis siteleri

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2024 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana