Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

Els tres germans

Era un pare que tenia tres fills. Un  dia va manar-los que anessin al bosc a buscar llenya, i va donar a cadascú un troç de coca.
El més gran va  ser el primer  en anar-hi. Caminant, caminant, va trobar una dona amb un nen als braços, vestits pobrament.
La dona va dir-li si li volia donar una bocinet de coca pel nen.
-Si em sabeu dir on puc trobar llenya, un daré un petit bocinet de coca.
La dona va contestar-li:
-Mira: al cap d'aquest camí que segueixes trobaràs una casa que té la porta vermella; truques i te'n donaran de franc tanta com em vulguis.
Aleshores el nooi, sense ni dir gràcies ni donar-li la el petit bocí de coca va amrxar camí enllà.
Era l'infern. Va trucar, els dimonis remenant llurs cues, varen obrir-lo i entre salts i cabrioles varen enfor   uillar-lo i varen ficar-lo dins el foc, entre els dracs, serps i altres feres que treien foc per tots costats. Era just el càstig al seu engany i dolènteria.
Al cap de poc va passar el noi mitjà
-Noi , vols donar-me un boci de coca per aquest nen?
-Us donaré si em dieu on hi ha llenya. Però us en donaré molt poca, prquè el pare me l'ha donada per mi sol.
-Mira va dir-li la dona;- al cap d'aquest camí que segueixes trobaràs una casa que té la porta de color de rosa. Truqes i t'en donaran de franc tanta com em vulguis.
Després de cainar molt, el mitjà arribà a la casa que tenia la porta de color rosa. Era el purgatori, va trucar, i va obrir el vigilant dels condemnats a les penes temporals, el qual va menar-lo al foc roent per purgar la seva poca caritat.
Al cap de poc va passar el petot
-Noi em vols donar un bocinet de coca per aquest nen?
-Si bona dòna: aquí la teniu tota
I va donar-li , ple de bona caritat
-Voleu afavorir-me, bona dòna, dient-me on puc trobar llenya?
-Mira noi,-va dir-li la bona dòna, que era la Mare de Déu;-a prop d'aquí trobaras una caseta blanca, molt blanca, que té la porta de color de cel. Truques i t'en donaran molta, molta, fins que no en vulguis més.
El noi agrait, va donar-li les gràcies, va fer un petó a les rosades galtones de l'infant,-que era l'infant Jesús.- i va marxar content cap a la casa blanca, de la porta de color de cel.
Tip de caminar, al fi va arribar-hi.
Era el cel. Els angels van obrir-lo i el varen ferentrar acompanyant-lo davant d'unes venerables persones voltades d'angels i de benaventurats, entre concerts encisadors de músiques, entre resplendors de gloria, entre coloracions riqussimes.
Duesd'elles eren la dona i l'infant als qual havia donat la coca.
El varen cridar al seu costat, el varen amoixar amb candidesa i el varen convertir en un angel hermós que en unió de milers i milers, cantaria eternes lloances, com premi al seu bon cor i la seva caritat ennoblidora

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu
ocianews.com - bahis siteleri

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2024 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana