Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereBarcelona \ Bages \ Moià

Els espardenyaires

Antigament, a l'Estany, aquest nom s'aplicava als lladres de camins. Potser perquè aquests es distingiren per utilitzar sovint espardenyes molt velles i gastades.
Al poble de l'Estany, es recorden encara algunes trobades entre la gent del poble i aquests espardenyaires.
Una nit, Joan Alberg, un ramader de l'Estany, en tornar de la fira de Muntanyola, on havia anat a vendre uns xais, va ser assaltat al camí de la Carrera per un espardenyaire.Li va demanar els diners; però, com que no haiva venut res, no en portava.Li va dir que l'acompanyés a casa seva i li donaria tot el que volgués. El lladre creient que Alberg era un pagès normal i corrent, va confiar en la seva paraula i va accedir a anar amb ell. El lladregot estava tan refiat que caminava davant del pagès, perquè aquest li havia dit que estava malament de la vista i, per tant, no veia prou bé el camí. Però l'Alberg l'havia enganyat i, encoratjant-se de valor, va aixecar un pal i li va clavar un cop molt fort al cap. El va matar, el va enterrar i se'n va anar a casa seva molt tranquil. Va sopar i se'n va anar a dormir. Alguns diuen que encara ara algunes nits delluna plena els ossos del lladre mort es poden veure i brillen molt, com a signe de mala sort per als qui caminen pels camins amb males intencions.

CEIP JOSEP ORRIOLS (Moià)
Alumna: Mònica Sentias
Tutor: Jaume Musarra
Escrit: J.L.Rodríguez, Terra Estimada
ANGLE EDITORIAL 1996

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu
ocianews.com - bahis siteleri

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2024 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana