Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereBarcelona \ Bages \ Sant Salvador de Guardiola

La serpent

Els masovers d'una masia de Salelles a l'estiu tenien el costum de fer migdiada sota una alzina que hi havia tocant a la casa.La mestressa sovint, per tenir fresca,hi anava a lletar el seu fill. Amb pocs dies aquest nadó quedà tan dèbil que pensaren que moriria.
Una vesprada van veure que, per una obertura que tenia la porta tancada del carrer, hi entrava una serp. En voler-la matar,pogué escapar-se pel mateix forat i desaparegué dins el bosc.
Pocs dies després els homes de la casa, com de costum, anaren a fer la migdiada sota l'alzina. Quan feia una estoneta que dormien, un d'ells sentí una estrebada al coll. En voler-se deslliurar  del lligam que l'oprimia, va veure que era una serp que se l'hi havia entortolligat.
D'una revolada, afluixant i tibant, se'n deslliurà i, ajudat del seu pare, pogue matar-la.
Després d'aquesta aventura, el nadó de la família tornà a posar-se bo i gras.La seva mare va assegurar  que feia pocs dies que ella havia quedat dormida sota l'alzina i que, en despertar-se, va sentir una fressa entre la fullaraca. Des de llavors cregué que aquella serp li xuclava la llet.

CEIP MONTSERRAT (Sant Salvador de Guardiola)
Alumnes: Sandra Àlvarez, Albert Arnau,Meritxell Blàzquez, Dani Cruz, Montse Díez, Ivan Fornielles, Montse Forradellas, Jonatan Morral, Dani Pacheco, Montse Reñé, Rosa Riera, Sheila Rodríguez, Ricard Sánchez, Adrià Sogorb, Thaïs, Eva Trullàs i Lorena López.
Tutora: Angelina Fornells
Font d'informació: obtinguda a partir dels bulletins del CECB i recollida per Maria Vallès el 1913. L' ha portat a l'escola Jaume Capdevila
ANGLE EDITORIAL 1996

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu
ocianews.com - bahis siteleri

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2024 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana