Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereBarcelona \ Bages \ Moià

A la costa de la Jaça

Pels volts de Moià expliquen aquesta bonica història d'un pastor del poble. Un vespre, el pastor tornava amb el seu ramat d'ovelles del sot on havia passat el dia sencer vigilant que els animals pasturessin abundosament. Pujar la costa que duia al cim on era el corral suposava un gran esforç, sobretot si tenim en compte que el pastor ja no tenia la força de la joventut. Pujava de mica en mica, al ritme del bestiar, que s'entretenia en un rostoll, en un esbarzer, en un marge, buscant la fulla o la palla. No obstant això, el Jep Xic, el pastor suava i esbufegava. El vespre s'apropava amb les seves ombres. De sobte, l'home, mirant per badar a un lloc qualsevol, va sentir una gran escalfor. Fitava un matoll d'argelagues i no s'acabava de creure la cosa que hi veia.
Per un costat del matoll semblaven aparèixer els peus d'algú que estigués allà tot estirat. La figura no es movia ni feia res, devia estar girada cap a terra. Quina posició més estranya!, pensava el Jep Xic. Va apropar-s'hi una mica, mort cada vegada més espantat; va començar a tenir por. Seria un home mort? No volia ni pensar-ho mentre s'hi continuava apropant. La figura continuava sense moure's, però els peus eren cada vegada més definits. De fet, semblava mort. El Jep Xic va moure el matoll i les argelagues i va deixar anar una gran exclamació. Era una imatge del Sagrat Cor. Mai no es va poder esbrinar com havia arribat l'escultura a la costa de la Jaça.

CEIP JOSEP ORRIOLS (Moià)
Alumna: Mònica Sentias
Tutor: Jaume Musarra
Escrit: J.L Rodriguez Lara, Terra estimada
ANGLE EDITORIAL 1996

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu
ocianews.com - bahis siteleri

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2024 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana