Oli
herbes variades ( farigola, romaní...)
alls
bitxo
Si s'utilitzen herbes fresques la quantita és de 4 o 5 cullerades per 11/2 l d'oli. Si són seques, amb dos cullerades n'hi ha prou. Es recomana la farigola, el romaní i el fonoll, que també es poden barrejar. Durant tres setmanes es deixa en maceració en un lloc càlid i sec. Es filtra l'oli, es posa en pots ben nets i es tapen amb draps, o bé suro, però no un tap mertàl-lic. Aquest oli es fa servir per a salses i per aromatotzar carn o peix. Una altra vairant és barrejar l'oli amb alls i bitxos en maceració. Es fa servir per fer romesco, allioli i per codimentar altres plats.
Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a festa@festa.cat amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).
Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.
Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.
Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.
Victor Balaguer
Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.
La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.
Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar. Continuar llegint →
Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.