1 kg de móres
700 g de sucre
Es cullen les móres, que han d'ésser ben madures i sanes, i se'n treuen les cues. Es netegen sota un raig d'aigua, en un colador, i esdeixen escórrer. Es posen a coure a foc lent. Al cap d'una estona s'hi afegeix el sucre en forma de pluja. Es remena de tant en tant i es fa bullir que s'espesseix. Aquesta massa esdeixa refredar, s'envasa de tant en tant i es fa bullir fins que s'espesseix. Aquesta massa es deixa refredar, s'envasa i es cou al bany maria uns 20 minuts. Si es vol aconseguir una pasta més fina, es passa pel colador xinès i després se segueix el mateix procediment.
De la taula i del rebost
Mariona Andreu Domingo
EL Mèdol
Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a festa@festa.cat amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).
Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.
Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.
Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.
Victor Balaguer
Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.
La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.
Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar. Continuar llegint →
Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.