6 ous
6 cullerades de scure
6 cullerades de farina
1 sobre de llevat ràpid
Es baten les sis clares d'ou a punt de neu. Quan estan batudes s'hi afegeix el sucre i els rovells d'ou i es treballa bé. En un altre recipient es barregen la farina i el llevat, es fa un clot al mig i s'hi tira la pasta que s'ha treballat abans. Es remena a poc a poc, fins a aconseguir una pasta fina i sense grumolls. Després s'unta una plàtera amb oli o mantega i es cou a una temperatura suau 160º durant 40 minuts. Amb aquesta base es poden fer les mones que després s'acabaran amb diverses variants: mantega, fruita, xocolata, i es poden guarnir segons el gust de la padrina i el fillol
De la taula i del rebost
Mariona Andreu Domingo
El Mèdol
Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a festa@festa.cat amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).
Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.
Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.
Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.
Victor Balaguer
Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.
La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.
Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar. Continuar llegint →
Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.