250 g de farina
250 g de sucre
3 ous
1 tassa de llet
1/2 tassa d'oli
1 llimona
1 sobret de llevat ràpid
sal
Es barregen els ingredients seguint aquest ordre: se separen les clares es munten a punt de neu, es baten els rovells, s'hi afegeixen el sucre, la peladura d'una llimona i un pessic de sal. Tot seguit s'hi incorporen l'oli i la llet, i es fa una crema homogènia. En un recipient a part es barregen la farina i el llevat, i s'hi aboca la primera barreja. Ha de quedar una pasta fina i sense grumolls. La llauna per al forn s'unta amb mantega i s'hi tira la pasta. La temperatura del forn ha d'ésser suau 160º i el temps de cocció 30-35 minuts. El cóc es pot guarnir amb melmelades o crems o emborratxar-lo amb algun licor.
De la taula i del rebost
Mariona Andreu Domingo
El Mèdol
Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a festa@festa.cat amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).
Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.
Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.
Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.
Victor Balaguer
Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.
La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.
Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar. Continuar llegint →
Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.