4 kg de faves
100 g de cansalada virada
75 g de botifarrra blanca
75 g de botifarra negra
1 ceba
2 alls
1 got ple d'aigua o de brou
1 gotet de vi blanc
5 cullerades d'oli
un grapadet de sal
menta
En una cassola de fang s'hi posa l'oli i s'hi fan fregir la ceba pelada i ben tallada, els alls trinxats i la menta. Quan la ceba és daurada, cal afegir-hi la cansalada virada trossejada. Es deixa coure tot uns 5 minuts. S'hi incorporen les faves desgranades, es remena tot bé i s'hi posen el vi, l'aigua i la sal. Es deixa coure tot molt poc a poc remenant de tant en tant la cassola fins que les faves siguin molt tendres. Als últims 10 minuts de cocció s'hi afegeixen les botifarres. Mentre les faves es couen es posa un plat amb aigua que fa de tapadora de la cassola. Se Serveixen en la mateixa casssola de fang.
De la taula i del rebost
El Mèdol
Mariona Andreu Domingo
Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a festa@festa.cat amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).
Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.
Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.
Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.
Victor Balaguer
Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.
La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.
Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar. Continuar llegint →
Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.