400 g d'arròs
500 g de pèsols
400 g de tomàquets
2 carxofes mitjanes,
2alls
1 ceba
fils de safrà
oli
sal
S'hi pot afegir 100 g de pernil o una mica de peix o de pollastre
En una cassola amb oli es fa fregir el pernil o el que s'hagi escollit., i s'hi afegix la ceba. Quan agafin color, s'hi van incorporant les altres verdures: les tomaques, les carxofes i els pèsols. Tot això es fa coure durant uns minuts a foc lent. A con tinuació s'hi tiren l'arròs i la sal, i després de donar-li unavolta, s'hi afegeix l'aigua bullent en la proporció d'una tassa d'arròs per dues i una mica més d'aigua o brou. S'hi posen una mica d'all i safrà, es fa bullir durant uns 20 minuts, es deixa reposar cinc minuts i es tapa la cassola amb un drap.
De la taula i del rebost
La cuina a la Conca deBarberà
Mariona Andreu Domingo
Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a festa@festa.cat amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).
Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.
Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.
Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.
Victor Balaguer
Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.
La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.
Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar. Continuar llegint →
Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.