Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Rostit d'espardenyes, salsitxes, bolets i botifarra negra fet al momentReceptes

Tornar enrere Tota Catalunya

Ingredients

320 g d'espardenyes
200 g de bolets del temps
50 g de botifarra negra
16 salsitxes
1 cullerada de sofregit
1 cullerada de picada
aigua
Per al sofregit:
1 kg decebes vermelles
1 kg de tomàquets madurs
1 gra d'all sec
llorer
sal
pebre en gra
Per la picada:
50 g d'ametlles
20 g de julivert
4 grans d'all secs
1 g se safrà
40 ml d'oli d'oliva

Preparació

Sofregiu primer lentament la ceba picada amb oli d'oliva verge, pebre en gra, sal i un gra d'all sec. Ofegueu-la ben bé durant dues hores fins que agafi color, afegiu-hi el tomàquet picat i el llorer i deixeu coure el conjunt durant unes hores més. Ensalgueu el sofregit i reserveu-lo. Prepareu una picada rústica triturant tots els ingredients en cru amb el turmix. Netegeu les espardenyes tallant-ne els extrems i obrint-les per la meitat. Passeu-hi una mica d'aigua per netejar-ne la sorra i reserveu-les en fred. Talleu les alsitxes per la meitat i la botifarra negra a daus. A continuació, salteu les salsitxes amb els bolets en cru i, quan siguin ben rossos, afegiu-hi la botifarra  i una cullerada  de sofregit. Feu- hi un  parell de voltes i afegiu una cullerada de picada i, de seguida , aigua natural. Feu reduir l'aigua per deixar una salsa tallada. A part, amrqueu les espardenyes a la planxa i fiqueu-les al rostit. Deixeu-ho coure tot junt de u segons perquè les espardenyes quedin cruetes, afegiu-hi un pols de julivert picat i rectifiqueu-ho de sal i pebre.

La cuina comarca a comarca

Marc Gascons i Joan Roca


 


També li poden interessar les següents receptes

Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a [email protected] amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).

Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana