Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Xuixo de cremaReceptes

Tornar enrere Barcelona \ Alt Penedès \ Avinyonet del Penedès \ Cantallops

Ingredients

600 g de farina
1-2 ous
50 g de mantega
25 g de sucre
375 ml de llet
25 g de llevat premsat
canyella amb pols
oli
Per la crema pastissera
1/2 l de llet
4 rovells d'ou
4 cullerades de sucre
2 cullerada de fècula de blat de moro
1 canonet i mig de canyella
pell de llimona

Preparació

Primer separeu la crema pastissera. Feu escalfar la llet en un cassó amb el sucre, la canyella i un tros de pell de llimona. Paral-lelament, barregeu en un bòl la fècula de blat de moro i els rovells d'ou i, quan la llet arrenqui el bull, afegiu-hi aquesta barrreja i deixeu-la a foc baix, remenant de tant en tant, fins que aconseguiu una textura cremosa. Deixeu-la refredar.
Pasteu la mantega, el sucre, els ous, el llevat i la canyella en un bol i afegiu-hi la farina lentament per anar lligant tots els ingredients. Després, afegiu-hi la llet a poc a poc i continueu treballant la pasta fins que us quedi ben homogènia. Deixeu-la reposar deu minuts, estireu-la amb e lcorró i talleu-la en forma de rectangles segons la mida del xuixo que vulgueu. Poseu a cada rectangle una bona quantitat de farciment de crema pastissera i enrotlleu la pasta de manera que no s'escapi la crema pels costats. Poseu els xuixos en una safata untada amb oli i deixeu-los reposar tapats amb un drap en un lloc calent fins que doblin el seu volum inicial. Llavors, fregiu-los en oli roent abundant i, un cop daurats i cuits, deixeu-los escórrer sobre un paper de cuina. Empolvoreu-los amb sucre abans de servir-los.


La cuina comarca a comarca

Marc Garcons


 


També li poden interessar les següents receptes

Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a [email protected] amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).

Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana