Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Peus de porc amb cargolsReceptes

Tornar enrere Tota Catalunya

Ingredients

4 peus de porc
500 g de cargols
100 g de pernil
1 cabeça d'alls
1 ceba
4 tomàquets madurs
2 fulles de llorer
ametlles torrades
safrà
oli
sal
pebre

Preparació

Primer renteu els peus de porc amb aigua abundant i poseu-los a bullir en una olla  amb aigua i un pols de sal durant dues o tres hores. Han de quedar tous però no desfets. Mentre es couen els peus, renteu els cargols ben dejunats i bulliu-los en una cassola amb aigua, la cabeça d'alls, les fulles de llorer i un grapat de sal durant una hora. Traieu els peus de l'aigua de cocció, que deixareu refredar per poder separar la gelatina del greix. Un copcuits els cargols, escorreu-los i reserveu-los. Poseu una cassola al foc amb un bon raig d'oli i ofegueu-hi la ceba tallada a daus. Un cop cuita, afegiu-hi els tomàquets ratllats, uns quants brins de safrà i el pernil tallat a daus petits i deixeu-ho coure tot plegat lentament durant uns 15 minuts. Enfarineui els peus de porc i fregiu-los en una paella amb oli ben calent. Incorporeu a la cassola del sofregit tres o quatre cullerades de la gelatina reservada, una pìcada d'all i ametlles i un raig d'aigua. Quan s'hagin amalgamat aquests ingredients, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi els peus i els cargols i deixeu que faci xup-xup durant una mitja hora.

La cuina comarca a comarca

Marc Gascons


 


També li poden interessar les següents receptes

Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a festa@festa.cat amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).

Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2022 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana