Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Coca de fornerReceptes

Tornar enrere Tota Catalunya

Ingredients

Per fer la massa:
500 grams de farina de força
300 grams d’aigua (Prefereixo pesar-la per que és més exacte)
10 grams de llevat fresc
10 grams de sal
20 grams de sucre
50 grams d’oli d’oliva suau
50 grams d’anís dolç (Opcional, però i dona bon gust).
Per pintar les coques:
50 grams d’oli d’oliva suau
50 grams d’anís dolç
20 grams de sucre
I a més:
Un xic de sucre per posar damunt la coca.
Una mica de farina blanca per enfarinar

Preparació

Es comença amassant dins d’un bol amb ajuda d’una espàtula. Quan la massa comença a ser homogènia, l’aboquem damunt del marbre o una altre superfície de treball. No s’ha d’enfarinar la superfície. Tot i que aquesta massa és al principi força enganxosa, conforme vagi agafant aire amb l’amassat, es desenganxarà més fàcilment. Si enfarinéssim la superfície, per poc que ens en donem compte, haurem afegit massa farina i les coques sortiran dures. La massa m’agrada fer-la a mà, sense fer servir cap amassadora elèctrica. D’aquesta manera tinc més control en el punt en que la massa queda al meu gust. Quan la massa sigui elàstica i es desenganxi fàcilment de la superfície, enfarinem lleugerament la superfície, fem una bola amb la massa i la deixem reposar durant 1 hora aproximadament dins el mateix bol que hem fet servir abans. En quest temps, la massa pujarà de volum. S’ha de deixar reposar tapada amb un drap i en un lloc calent sense cap corrent d’aire. Passada aquesta estona, amb l’ajuda d’una espàtula, tornem a abocar la massa damunt la superfície de treball, ara sí, enfarinada. La tallem en quatre trossos del mateix pes, uns 225 grams. Pesau-los per fer 4 coques de la mateixa mida. En aquest moment encenem el forn a temperatura màxima (250º) per que sigui ben calent al moment d’enfornar. Estirem les coques damunt d’una safata. En les safates de forn normals, hi caben dues coques a cada safata. Les pintem amb la barreja d’oli, anís i sucre i hi espolsem una mica de sucre al damunt. Compte amb el sucre per que allí on n’hi hagi massa, la coca pujarà poc. Cobrim les safates amb un drap, i deixem que llevi durant una hora aproximadament. Un cop hagi passat aquesta estona, les posem al forn i baixem la temperatura a 220º. El temps al forn serà d’entre 15 i 20 minuts, quan les veieu daurades al vostre gust, treieu-les i les pinteu immediatament amb una mica d’anís barrejat amb un pessic de sucre, així quedaran lluents i més gustoses. Espero que pugeu gaudir d’aquestes coques. L’únic secret que tenen és treballar bé la massa.    


 


També li poden interessar les següents receptes

Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a [email protected] amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).

Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2017 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana