Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Arròs a l'antigaReceptes

Tornar enrere Tota Catalunya

Ingredients

1 pollastre petit i tendre
els menuts del pollastre
200 g de sípia
150 g de congre
200 g. de calamars
200 g. de llagostins o escamarlans
18 musclos
300 g. de tomates
200 g. de cebes
1 pebrot vermell
julivert
400 g de pèsols esgranats
600 g d’arròs (el doble en volum d’aigua)
oli

Picada:
uns brins de safrà torrat
1 gra d’all
sal, un rajolí d 'oli

Preparació

Socarrimeu i netegeu bé el pollastre, talleu-lo a trossos, salpebreu-lo i ofegueu-lo en una cassola de terrissa amb l’oli, afegiu-hi els menuts del pollastre trossejats. Traieu-ho de la cassola i reserveu-ho.
Fregiu els llagostins o escamarlans i el congre. Després, reserveu-ho.
En la mateixa cassola i amb l’oli que hagi quedat, ofegueu la sípia tallada a trossos i els calamars; cal coure a foc lent, tot removent de tant en tant. Deixeu que es cogui uns dotze minuts.
Quan els calamars estiguin sofregits, afegiu-hi les cebes picades finament; quan comencin a agafar color, afegiu-hi les tomates ratllades; deixeu coure lentament, per tal que s’evapori una mica d’aigua.
Quan estigui al seu punt, poseu-hi els trossos de pollastre reservats, el peix i els llagostins. Cal que li feu donar unes voltes, perquè tot quedi ben daurat.
Afegiu-hi els musclos ben nets i els pèsols esgranats.
Agregueu l’arròs, tot removent per tal que es sofregeixi bé i no s’enganxi a la cassola.
Afegiu- hi el pebrot (rostit al forn) a tires, quan sigui tot ben daurat. Aboqueu-hi l’aigua bullent i deixeu- ho coure a foc viu, si bé també podeu acabar la cocció en el forn.
Deixeu coure 18 minuts a partir de l’ebullició.
Abans de treure-ho del forn, afegiu-hi una picada feta en el morter, amb el gra d’all, la sal, el safrà torrat i l’oli.
Quan estigui al seu punt, deixeu-ho descansar 5 minuts fora del foc.


 


També li poden interessar les següents receptes

Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a [email protected] amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).

Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana