Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Flam de xampinyonsReceptes

Tornar enrere Tota Catalunya

Ingredients

3/4 de litre de llet
5 ous
sal
50 g de mantega
200 g de xampinyons
100g de formatge gruyère
ratllat
nou moscada
sal
pebre blanc


Per la salsa beixamel:
1/2 litre de llet
1 cullerada grossa de farina
50 g de mantega
sal

Preparació

Poseu els 3/4 de litre de llet a bullir, saleu-la al vostre gust i deixeu que es refredi. A continuació, bateu els ous i afegiu-los a poc a poc a la llet una vegada freda, remenant enèrgicament sense parar. Feta la mescla, poseu la preparació en un recipient que tingui forma de corona i introduïu-lo al forn, al bany maria, durant 35 minuts aproximadament. Mentrestant, netegeu els xampinyons, talleu-los en rodanxes molt fines i sofregiu-los  amb la mantega. Amb la mantega, la farina i la llet prepareu una salsa de beixamel. Al finalitzar la cocció, afegiu-hi sal, pebre i una mica de nou moscada. Aparteu la salsa del foc i poseu-hi els xampinyons i el formatge ratllat. Barregeu bé tots els ingredients i, amb aquesta salsa, ompliu el flam. Serviu-lo calent. Per la salsa beixamel; en una olla al foc, poseu-hi els 50 g de mantega i, una vegada desfeta, afegiu-hi la llet. Un cop la llet estigui calenta, afegiu-hi la farina, a poc a poc.Remeneu-ho sense parar amb una cullera de fusta fins que arrenqui el bull. Aleshores, abaxeu el foc i seguiu remenant perquè no es formin grumolls. Ha de  quedar una salsa fina i llisa. Un moment abans de treure-la del foc, al vostre gust.

La cuina dels bolets


 


També li poden interessar les següents receptes

Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a [email protected] amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).

Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana