4 verats
1 escarola
1 pastanaga
2 tomàquets
1 porro
250g de sal gruixuda
oli d'oliva
250 ml de ratafia
50 g de festucs verds
50 g de sucre
Netegeu els lloms del verat traient-los l'espina central i la pell. Poseu-los a marinar 24h en sal gruixuda. Passat tot aquest dia, netegeu-los de la sal i guardeu-los en oli d'oliva.
Poseu a reduir la ratafia amb el sucre. Netegeu l'escarola de les fulles més verdes. A continuació, talleu uns quants bastonets de pastanaga i porro. Escaldeu-ho amb aigua bullent. Peleu i desgraneu el tomàquet i talleu-lo a quadradets petits.Feu un petit buquet d'escarola i poseu-hi un bastonet de pastanga, un de porro i una mica de tomàquet. Afegiu-hi uns quants festucs verds i salseu-ho amb una mica de reducció de ratafia. Disposeu al costat els lloms de vera salats.
Xef: Xavier Gruber
Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a festa@festa.cat amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).
Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.
Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.
Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.
Victor Balaguer
Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.
La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.
Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar. Continuar llegint →
Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.