Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Llamàntol rostit amb mussolina d'alls tendresReceptes

Tornar enrere Tota Catalunya

Ingredients

4 llamàntols
4 rovells d'ou
el suc de mitja llimona
un pols de sal
50 ml de brou de peix
12 alls tendres
300 ml d'oli de llavors
100 ml d'oli avellanes
100 ml de nata

Preparació

Poseu una olla al foc amb aigua i sal. Quan arrenqui el bull, poseu-hi delicadament els llamàntols i deixeu-los coure 6-8 minuts, segons la mida. Traieu-los i deixeu-los refredar. Una vegada freds, trenqueu-los les potes i peleu-les. Talleu el llamàntol per la meitat, longitudinalment, de manera que el cap us quedi enganxat al cos. Traieu la bosseta del cap, que sol contenir cloves de marisc que s'ha menjat el llamàntol. Si hi ha corall - de color taronja, si s'ha cuit -, deixeu-l'hi, que és molt bo. Poseu les meitats de llamàntol en una plàtera de forn amb un llit de sal gruixuda, perquè no es moguin.
Per la mussolina: peleu els alls i picoleu-los finament. Poseu-los en un cassó amb l'oli de gira-sol i deixeu-los coure a foc suau 5 min. En un bol al bany maria, poseu-hi els rovells, el suc de llimona, sal i el brou. Emulsioneu-ho en calent. Aneu-hi afegint l'oli amb els alls tendres i després l'oli d'avellanes. Una vegada ben emulsionat, afegiu-hi la nata semimuntada.
Poseu la mussolina al damunt de la carn de llamàntol i enforneu-lo 12 minuts a 200º C, per què el llamàntol s'escalfi i la mussolina quedi ben daurada. Serviu-ho abans que es refredi.


 


També li poden interessar les següents receptes

Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a [email protected] amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).

Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana