Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Peus de porc amb cigronets de l'Alta Anoia i escamarlansReceptes

Tornar enrere Barcelona \ Anoia \ Vilanova del Camí

Ingredients

4 peus oberts per la meitat
1/2 kg de cigronets cuits
12 escamarlans grossos
2 cebes
2 pastanagues
2 fulles de llorer
1 cabeca d'alls
3 tomàquets madurs
1 ramet de farigola
1/2 l de vi blanc
pebre negre
pebre vermell dolç

Preparació

Tindreu els peus de porc en aigua durant un parell d'hores perquè deixin anar la sang. Ja nets i havent-ne tret els pèls, els posareu en una olla a bullir amb la ceba, la pastanaga, el llorer, els alls, la farigola i els tomàquets, tot tallat a daus; hi incorporareu el vi blanc i per damunt, una culleradeta de pebre veremll dolç. Quan els peus estiguin cuits, els posareu en una cassola de fang, on després incorporareu els cigrons. Heu de deixar que el brou de coure els peus es redueixi i, encara, l'espesseireu amb una mica de farina deixatada amb oli cru, de manera que no faci grumolls. Aquesta salsa, un cop passada pel colador xinè, es reparteix per damunt dels peus. En una paella,saltarem els escamarlans, salats i amb un pensament de pebre, els flamajarem amb brandi i els disposarem a la cassol, coberts de la salsa, i deixarem tot plegat faci xup-xup uns 10 minuts. S'ha de servir ben calent.

Antoni Pau Martí


 


També li poden interessar les següents receptes

Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a festa@festa.cat amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).

Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2022 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana