1 rap de 1.5 kg
Per la salsa:
1/2 kg de gamba fresca
2 ml de nata líquida
1 rajolí de brandi
1 ceba grossa
5 tomàquets
arròs blanc (acompanyament)
sal
oli d'oliva
Desespineu el rap i saleu-lo. Peleu les gambes i reserveu-ne els caps i les clofolles. Amb les gambes faricu el rap i lligueu-lo amb una cordill.
En una paella amb oli d'oliva, enrossiu els caps i les clofolles de les gambes i flamageu-ho amb un raig de brandi. Ho reserveu. En una altra paella feu el sofregit amb la ceba ratllada i els tomàquets, i hi incorporeu les clofolles i els caps de les gambes amb la nata líquida. Ho deixareu coure un parell de minuts, ho trinxeu tot amb la batedora i després ho passereu pel colador xinès perquè en resulti una salsa ben fina. Fregiu el rap farcit en una paella amb oli d'oliva, uns 7 minuts per cada cantó, aproximadament.
Rosa Mari Tambonero
Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a festa@festa.cat amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).
Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.
Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.
Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.
Victor Balaguer
Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.
La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.
Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar. Continuar llegint →
Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.