Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Albergínies farcides de calamars a l'estil de la RosaReceptes

Tornar enrere Barcelona \ Maresme \ Arenys de Mar

Ingredients

800 g de calamars
400 g de gambes pelades
10 albergínies petites
1 gra d'all
3 cebes mitjanes
1 tomàquet madur ratllat
1 tira de bacó
1 filet d'anxova
sal
oli
farina
pebre
formatge ratllat o formatge de cabra per gratinar

Preparació

Un cop treta la tija de les albergínies, esbandiu-les i partiu-les pel mig, tot al llarg. Poseu al foc una cassola gran plena d'aigua i amb un bon grapat de sal. Feu-hi bullir les albergínies uns 10 o 15 minuts, escorreu-les i dexeu-les refredar. Un cop fredes, buideu-les amb una cullereta i guardeu-ne una part. Enfarineu-les per tots dos costats i enrossiu-les a la paella. Col-loqueu-les ben arrenglerades en una safata que pugui anar al forn. En una paella amb oli daurareu els calamars, nets i trossejats, i hi afegireu la ceba a làmines, l'all i el bacó, l'anxova, també tallada a trossets, un pessic de sal i un altre de pebre mòlt. Quan la ceba serà ben confitada, hi afegireu les gambes, el tomàquet ratllat i la part que haureu reservat de les albergínies; tot plegat ha de coure uns 15 o 20 minuts, fins que el suc s'hagi reduït. Reserveu algunes gambes i algun tros de calamar. Piqueu el farciment i torneu-lo a passar per la paella amb una cullerada de farina i un raig de llet fins que quedi ben lligat. Deixeu-ho refredar i un cop fred, ompliu les albergínies amb aquest farciment. Decoreu amb les gambes i els calamars que hem reservat. Aboqueu-hi per damunt la beixamel o directament el formatge ratllat o de cabra i poseu-ho uns 15 o 20 minuts al forn, ja calent, fins que estigui ben gratinat.

Rosa Canal Descarrega

Del mercat a la taula


 


També li poden interessar les següents receptes

Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a [email protected] amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).

Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2017 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana