Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Llom de porc agredolç amb ceba i nousReceptes

Tornar enrere Girona \ Alt Empordà \ Peralada

Ingredients

Recepta per Lina Alonso i Ramos

2 kg de llom de porc amb ceba i nous
5 o 6 cebes
300 g de nous
oli
vi blanc
sal
sucre
vinagre de mòdena
salsa de soja

Preparació

Rossegeu el lom sencer, d'una sola peça, quan sigui ben ros tireu-hi la ceba tallada a daus i sal. Un cop' la ceba sigui ben rossa i daurada, cobriu-la de vi blanc i deixeu que bulli. Reduït el vi, aboque a la cassola 2 gots d'aigua natural. Tapeu-ho i deixeu-ho coure a poc a poc. Quan sigui fred, millor d'un dia per l'altre, talleu el llom a rodanxes d'un ditet de gruix i poseu-lo a la cassola de terrissa. Passeu la salsa pel colador xinès i feu-la bullir per donar-li el punt just. Rectifiqueu-la de sal, afeigu-hi una cullerada de sucre i unes quantes gotes de salsa de soja. Aquesta saksa afegiu-la a la carn de la cassola.
A part, caramel-litzeu, en una paella, una ceba tallada a rosanxes: poseu-hi dues cullerades soperes de sucre, vinagre normal, mig got d'aigua i una punteta de sal. Dexeu-la coure molt a poc a poc. Veureu que es va daurant i que queda un caramel de color clar. per donar-li més color, afegiu-hi vinagre de Mòdena al punt. Per muntar el plat, presenteu la carn amb la seva salsa, el caramel per sobre i les nous.

Salvador Garcia- Arbós
Cossetània Edicions


 


També li poden interessar les següents receptes

Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a festa@festa.cat amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).

Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu
ocianews.com - bahis siteleri

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2023 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana