Recepta per: Rossita Portell i Serra
12 porros
6 ous
20 gambes
1/2 l de crema de llet
100 g de mantega
sal
pebre
Per a la crema de gambes:
els caps de les gambes 1/4 l. de crema de llet
Netegem bé els porros, els tallem i els posem a coure amb mantega. Quan siguin cuits, els posem en un bol i els passem per la batedora. Hi barregem els ous, la meitat de la crema de llet i les cues de gambes, que ja tindrem fregides. Rectifiquem de sal. Posem amb un motlle, untat amb mantega o bé amb una mica d'oli, i ho posem durant una hora i mitja al bany maria al forn. Mentrestant, preparem la crema. Fregim els caps de gamba, aixafem en un morter, i afegim la crema de llet. Ho barregem i comprovem el gust i ho passem pel xinès. Desenmotllem el pastís, adornem amb algunes cues de gambes que hem reservat prèviament, i ho acompanyem amb la crema
Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a festa@festa.cat amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).
Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.
Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.
Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.
Victor Balaguer
Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.
La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.
Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar. Continuar llegint →
Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.