Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Cards amb encenalls de pernils i foieReceptes

Tornar enrere Girona \ Alt Empordà \ Peralada

Ingredients

1 Kg de cards nets
1 o 2 llimones
2 alls
1 ceba
farina
1/4 de kg. d'encenalls de pernil de gla
1 fetge d'ànec d'uns 400 gr
brou de pollastre

Preparació

Netegem i desfilem els cards, procurant que no s'enfosqueixin; per això, a mesura que els aneu netejant, regueu-los amb el suc de la llimona. Poseu-los a bullir amb llimona i sal: si ho feu a l'olla de pressió és més ràpid, és més fàcil que quedin tendres i amb 10 minuts n'hi haurà prou. Escorreu-los i reserveu a part el suc de la cocció. En una cassola, fregiu un o dos grans d'all trinxadets, sense deixar que s'enrosseixin. Tot seguit, poseu-hi la ceba trinxada. Quan comenci agafar color, afegiu-hi una cullerada de farina, remenu-ho i, llavors, incorporeu-hi els encenalls de pernil; doneu-li un parell de tombs i, de seguida, aboqueu-hi una mica de suc de la cocció dels cards o bé brou de pollastre i els cards.
En una paella sense oli. fregiu el foie. Talleu-lo gruixut, ja que es redueix molt, i deixeu que es dauri. Tot seguit, aneu-lo afegint a  la cassola dels cards, de manera que quedi a la part superior. Deixeu-ho coure tot junt uns deu minuts, amb compte, perquè els cards no s'enganxin, i ja estarà el plat a punt.

Salvador Garcia -Arbós
Cossetània Edicions


 


També li poden interessar les següents receptes

Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a [email protected] amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).

Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana