1 botifarra negra sencera, ampla
8 escalopes de foie fresc
8 móres
100 g formatge parmesà
4 branquetes de groselles vermelles
10 g melmelada de gerds
1 piyata
1 carambola verda
4 alquequengis
1/2 llimona
Per fer el cruixent de parmesà, ratllem 100 g d'aquest formatge sobre una base de paper vegetal que tindrem dins d'una safata d'anar al forn. El posem al forn i el deixem coure fins que canvia de color. El traiem i el deixem refredar. Preparem la melmelada de gerds. Per ferl-a, posem en una olla la mateixa part de gerds, que de sucre i hi incorporem mitja llimona, que ens farà d'antioxidant. Ho bullim durant mitja hora a foc lent. Un cop comença a bullir ho retirem del foc i amb una cullereta treiem el tel. Quan encara estigui calenta, repartim la melmelada en pots de vidre que es puguin tapar. A continuació, ja la podem deixar refredar. Una melmelada feta d'aquesta manera es pot conservar durant mig any.
En una paella sense oli marquem la botifarra fins que quedi cruixent. En una altra paella i amb una mica d'oli verge de primera premsada marquem l'escalopa de foie. Quan està fet, el muntem sobre la botifarra i hi tirem una mica sal de Maldon. Després hi posem el cruixent de parmesà i la melmelada de gerds. Finalment muntem el plat amb les peces de fruita tallades i la branqueta de groselles.
Restaurant La Pergola, Vilafranca del Penedès 2007
Edicions i Propostes culturals Andana, SL 2007
Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a festa@festa.cat amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).
Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.
Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.
Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.
Victor Balaguer
Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.
La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.
Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar. Continuar llegint →
Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.