150 grs. de pèsols
200 grs. de faves tendres
1 tall d'os de pernil curat
200 grs. de patates
150 grs. de mongetes seques del ganxet
1/2 col
100grs de fideus
20grs. de llard
Les mongetes les haurem posat en remull unes hores abans.
En una olla de fang amb 2 litres d'aigua,bullim l'os de pernil 2 hores.Retirem l'os i tallem la col a trossos,les patates,les faves tendres,els pèsols i les mongetes i ho posem a l'olla.Quan resten deu minuts per apagar el foc,barrejem el llard i la farina, i fem cuatre boles que hi tirarem a l'olla,juntament amb els fideus.Convè remenar una mica mentres es fa per tal de que no s'agafin.Aquet plat s'ha de servir ben calent i es pot acompanyar per un vi merlot jove de l'any.
Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a festa@festa.cat amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).
Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.
Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.
Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.
Victor Balaguer
Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.
La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.
Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar. Continuar llegint →
Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.