Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Bacallà de QuaresmaReceptes

Tornar enrere Tota Catalunya

Ingredients

8 trossos de bacallà de 120 g. cada un
100 g. de pinyons
50 g. de panses de Màlaga
16 prunes de confitar
4 tomates madures
2 cebetes tendres
2 porros
2 grans d'all
1 vaset de vi blanc
1/4 L d'oli d'oliva
farina
sal
pebre
julivert

Preparació


Dessaleu el bacallà. Cal tenir el bacallà 24 hores en remull i canviar-li l'aigua 3 vegades com a mínim.Enfarineu el bacallà després d'haver-lo eixugat bé amb un drap.En una cassola al foc amb l'oli ben calent, fregiu el bacallà. Després traieu-lo i reserveu-lo.Peleu i talleu finament les cebes i els porros i ofegueu-los en el mateix oli de fregir el bacallà. Quan tot estigui daurat, afegiu-hi els grans d'all i el julivert picats, removeu durant una estona i després poseu-hi la tomata ratllada. Deixeu que es cogui lentament fins que el sofregit estigui al seu punt.En un atuell a part, bulliu les panses, els pinyons i les prunes amb el vas de vi blanc; deixeu coure lentament, tapat, durant quinze minuts aproximadament .Finalment, barregeu-ho tot a la cassola, el bacallà, el sofregit i els fruits secs bullits amb el vi, removeu amb compte amb una cullera de fusta i poseu-ho al forn escalfat d'abans durant 15 minuts.Serviu calent, en la mateixa cassola.


 


També li poden interessar les següents receptes

Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a [email protected] amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).

Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2017 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana