Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Arròs ParelladaReceptes

Tornar enrere Tota Catalunya

Ingredients

1 pollastre petit i tendre
6 salsitxes
6 gambes
24 musclos
6 rodanxes de llom
3 carxofes mitjanes
200 g de calamars
250 g. de tomates madures
250 g de pèsols esgranats
2 dl. d 'oli; sal, pebre
1 ceba, uns brins de safrà
2 grans d'all
1 llimona
brou o aigua calents
julivert

Preparació

Cal obrir els musclos al baf, treure'n les valves i reservar-los.En una paella amb oli, fregiu el pollastre tallat a trossos petits, fins que quedi ben daurat; un cop fregit, retireu tots els ossos. Fregiu el llom, les salsitxes i els calamars.En el mateix oli, fregiu les carxofes, un cop retirades les fulles dures i dividides en sis trossos (freguiules amb suc de llimona per tal que no es tornin negres), afegiu les cebes picades fines, quan siguin daurades, incorporeu les tomates ratllades i deixeu coure uns minuts.Agregueu novament a la paella tots els ingredients anteriors.En el morter, piqueu els alls, el julivert i el safrà lleugerament torrat. Després cal diluir-ho amb un xic d'aigua i afegir-ho al sofregit.Afegiu a la paella, amb tots els altres ingredients, els pèsols i l'arròs; deixeu-ho ofegar una mica i afegiu-hi el doble de volum de l'arròs d'aigua ben calenta (pot ser brou). Assaoneu amb sal i pebre. Poseu-ho al foc uns vuit minuts.Escalfeu prèviament el forn a 220 C. Passats els vuit minuts a sobre el foc, introduïu la paella al forn uns deu minuts més, destapada. Abans de posar la paella al forn, cal que hi poseu els musclos i les gambes pelades al voltant.Quan retireu la paella del forn, ruixeu el contingut amb mitja llimona. Talleu l'altra meitat en dues parts i poseu-les d'adornament en la paella, en el moment de servir.


 


També li poden interessar les següents receptes

Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a [email protected] amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).

Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2017 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana