Llonganissa IGP
pa de coca ben fi i llarg
8 tomàquets d'amanida al punt
oli d'oliva DOP de l'Empordà
sal d'Es Trenc.
Talleu el pa de coca d'uns 4 cm d'ample i torreu-lo al forn. Talleu les bases per dalt i per baix del tomàquet i feu una incisió de dalt a baix, aneu obrint la polpa amb els dits i amb un gavinet ben esmolat, aneu extraient les llavors senceres del tomàquet per la base, procurant que quedin senceres. Talleu la llonganissa IGP a làmines el més fines possibles. Disposeu a sobre el pa de coca les llavors de tomàquet, saleu-les. Intercaleu per sobre i els costats els encenalls de llonganissa, amaniu-ho tot plegat amb un bon raig d'oli d'oliva DOP i serviu-ho al moment.
Catalunya, l'origen és qualitat
Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a festa@festa.cat amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).
Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.
Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.
Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.
Victor Balaguer
Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.
La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.
Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar. Continuar llegint →
Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.