4 tasses d’arròs
200 g de botifarra negra
2 grans d’all
1 fulla de llorer
brou de pollastre
ametlles torrades
safrà
oli
sal
Posareu l’oli en una cassola i, a foc baix, hi sofregireu
la ceba tallada a la juliana i els pebrots tallats a tires. Quan començaran a
ser cuits, hi incorporareu els tomàquets, pelats i tallats a trossos, amb una
mica de sal. Ho deixareu coure i de tant en tant ho anireu remenant. Pelareu l’albergínia,
la tallareu a trossos i la sofregireu a part i, un cop cuita, l’afegireu a la
samfaina, que ha de coure fins que les verdures estiguin ben cuites i tendres.
Si cal, corregireu el punt de sal. Tot seguit, pelareu i tallareu a làmines el
gra d’all i el fareu enrossir en una cassola amb una mica d’oli. A l’all daurat
hi afegireu l’arròs i li donareu un parell de voltes, que agafi una mica de
color. Hi afegireu ara la samfaina i el brou de pollastre, el brou ha de ser en
proporció doble que l’arròs. Ho deixareu coure uns minuts i, mentrestant,
preparareu una picada amb un gra d’all,6 o 7 ametlles i un pessic de safrà.
Aquesta picada la deixatareu amb una mica de brou i l’afegireu a la cassola,
amb la botifarra tallada a trossets. Tot plegat s’ha d’acabar de coure al forn,
fins que l’arròs estigui al punt.
Toñi Rivas Sánchez
Barberà del Vallès
Del mercat a la taula
Receptes de baix cost
120 receptes dels clients i les clientes dels mercats de
la província de Barcelona
Diputació de Barcelona
Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a festa@festa.cat amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).
Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.
Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.
Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.
Victor Balaguer
Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.
La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.
Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar. Continuar llegint →
Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.