Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Canelons de carxofaReceptes

Tornar enrere Tota Catalunya

Ingredients

1 ceba grossa

8 cors de carxofa

4 cullerades de nata líquida

50 g de farina de blat

50 g de mantega

100 g de formatge parmesà ratllat

2 ous

20 plaques de canelons

1 llauna petita de puré de tomàquet

¼ litre d’aigua

sal

 

Preparació

Piqueu la ceba ben fina i poseu-la en una cassola amb els cors de carxofa que tindreu ja nets i preparats.

Sufragui-ho. En una altra cassola amb 50gr de mantega enrossireu els 50g de farina i no deixareu de remenar-ho; al cap d’un moment, aboqueu-hi l’aigua, calenta, i continueu-ho remenant. Afegiu-hi sal i que cogui deu minuts. Retirada la cassola del foc, serà el moment d’incorporar-hi les quatre cullerades de nata líquida i quatre més de formatge parmesà ratllat, la ceba sofregida, les carxofes, un ou dur trinxat i un ou cru ben batut. Corregiu de sal i tot ben barrejat, deixeu-ho refredar.

En un cassó amb aigua bullent i una mica d’oli, feu coure les plaques dels canelons i, un cop cuites, poseu-les en aigua freda a refredar. Un cop fredes i escorregudes, és el moment d’omplir els canelons amb la massa que heu preparat: cargoleu-los com de costum i distribuïu-los en una plata untada amb mantega. Per damunt, una mica de salsa  de tomàquet i una pluja de parmesà ratllat, i al forn, on s’ha de gratinar.

 

Montserrat Cànovas Hernàndez

Badalona

 

 

 

 

 

Del mercat a la taula

Receptes de baix cost

120 receptes dels clients i les clientes dels mercats de la província de Barcelona

Diputació de Barcelona

 


 


També li poden interessar les següents receptes

Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a festa@festa.cat amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).

Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu
ocianews.com - bahis siteleri

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2023 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana