1 ceba grossa
8 cors de carxofa
4 cullerades de nata líquida
50 g de farina de blat
50 g de mantega
100 g de formatge parmesà ratllat
2 ous
20 plaques de canelons
1 llauna petita de puré de tomàquet
¼ litre d’aigua
sal
Piqueu la ceba ben fina i poseu-la en una cassola amb els
cors de carxofa que tindreu ja nets i preparats.
Sufragui-ho. En una altra cassola amb 50gr de mantega
enrossireu els 50g de farina i no deixareu de remenar-ho; al cap d’un moment,
aboqueu-hi l’aigua, calenta, i continueu-ho remenant. Afegiu-hi sal i que cogui
deu minuts. Retirada la cassola del foc, serà el moment d’incorporar-hi les
quatre cullerades de nata líquida i quatre més de formatge parmesà ratllat, la
ceba sofregida, les carxofes, un ou dur trinxat i un ou cru ben batut. Corregiu
de sal i tot ben barrejat, deixeu-ho refredar.
En un cassó amb aigua bullent i una mica d’oli, feu coure
les plaques dels canelons i, un cop cuites, poseu-les en aigua freda a
refredar. Un cop fredes i escorregudes, és el moment d’omplir els canelons amb
la massa que heu preparat: cargoleu-los com de costum i distribuïu-los en una
plata untada amb mantega. Per damunt, una mica de salsa de tomàquet i una pluja de parmesà ratllat, i
al forn, on s’ha de gratinar.
Montserrat Cànovas Hernàndez
Badalona
Del mercat a la taula
Receptes de baix cost
120 receptes dels clients i les clientes dels mercats de
la província de Barcelona
Diputació de Barcelona
Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a festa@festa.cat amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).
Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.
Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.
Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.
Victor Balaguer
Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.
La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.
Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar. Continuar llegint →
Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.