12 carxofes
2 cebes
300 g de panses
3 claus d’olor
Sal
pebre negre en gra
1 got de vinagre de vi blanc
3 gots mitjans d’aigua
2 gots d’oli
Netegeu les carxofes, que en quedi només el cor, i
poseu-les en aigua amb llimona, perquè no s’oxidin i agafin mal color. Mentrestant, piqueu la ceba ben
menuda i fina i sufragui-la fins que
sigui ben transparent,sens acabar d’agafar color i, en aquest punt,
incorporeu-hi el vinagre,l’aigua, la sal, el pebre en gra, els claus d’olor,
les panses i, finalment els cors de carxofa. Tingueu-ho així a foc baix i amb
la cassola ben tapada; si l’aigua s’ha reduït massa i veieu que les carxofes
encara són dures, afegiu-n’hi a poc a poc, fins que les vegeu al punt.
Montserrat Gil José
Abrera
Del mercat a la taula
Receptes de baix cost
120 receptes dels clients
i les clientes dels mercats de la província de Barcelona
Diputació de Barcelona
Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a festa@festa.cat amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).
Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.
Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.
Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.
Victor Balaguer
Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.
La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.
Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar. Continuar llegint →
Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.