Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Canelons de Sant EsteveReceptes

Tornar enrere Tota Catalunya

Ingredients

750 g de carn magra de vedella
750 g de llom
750 g de pollastre desossat sense pell
750 g de cansalada viada
100 g de fetge de pollastre
250 g de ceba perla
50 ml de conyac
750 ml de llet
40 g de pa sec
oli d'oliva
sal
pebre negre
nou moscada
50 làmines de canelons
2l i 1/2 de beixamel

Preparació

Peleu i talleu la ceba a làmines ben fines i ofegueu-la amb oli d'oliva, a foc molt lent, en una cassola. Talleu la carn magra, el llom, el pollastre desossat i la cansalada a daus d'uns dos centímetres de costat. Salteu amb poc oli, en una paella ampla, a foc viu, i per separat, la carn magra, el llom, el pollastre i la cansalada. Reserveu-los. Quan s'hagio enrossit la ceba, afegiu-hi tota la carn i ofegueu-la. Salpebreu-ho i amaniu-ho amb nou moscada. Desglassegeu-ho amb el conyac i deixeu evaporar tot l'alcohol.Afegiu-hi el fetge de pollastre  i ofegueu-lo. Mulleu-ho tot amb la llet i deixeu coure el preparat, a foc lent, fins que la carn sigui tova. Afegiu-hi el pa sec i feu-l ocoure uns quants minuts. Rectifiqueu de sal, pebre i nou moscada i tritureu la massa amb una màquina de trinxar carn amb una batedora. Deixeu refredar el farcit. Bulliu la pasta amb aigua i un raig d'oli  per evitar que s'enganxi la pasta. També és important que tireu les làmines de pasta a l'aigua d'una en una perquè no s'enganxin les unes amb les altres. Escorreu les làmines i refresqueu-les amb aigua i gel per tal de tallar la cocció. Traieu la pasta de l'aigua  i poseu les làmines, l'una al costat de l'altra, a sobre d'un drap net. Amb unacullera o amb l'ajut d'una mànega de pastisser, col-loqueu una mica de farcit al centre de cada làmina. Enrotlleu els canelons i reserveu-los. Col-loqueu una mica de beixamel en una plata d'anar al forn, preferiblement coberta amb una safata de silicona o un paper sulfuritzat. Poseu-hi els canelons a sobre i cobriu-los amb la resta de la salsa. Abans de servir, escampeu una mica de formatge ratllat per sobre  de la salsa i gratineu-los al forn.



 


També li poden interessar les següents receptes

Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a [email protected] amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).

Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2017 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana