Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Escudella i carn d'ollaReceptes

Tornar enrere Tota Catalunya

Ingredients

1 gallina neta
1 pollastre
400 g de careta de porc
2 botifarres negres
1 botifarra blanca
250g de cigrons remullats en aigua i sal
1 os de pernil sec
2 ossos de vedekka
400 g de cansalada viada
mitja col
300 g de nap
300 g de pastanaga
300 g de ceba
300 g de porro
300 g d'api
julivert
sal
pebre negre
300 g de xirivia
400 gr de galets grossos
4 l d'aigua
250 g de jarret de vedella
Per les mandonguilletes:
500 g de carn de porc picada
625 g decarn de vedella picada
3 ous
una mica de farina de galeta
un rajolí de llet
sal, pebre
1 gra d'all picat
60 g de pinyons pelats i picats.

Preparació

Renteu la careta de porc. Cremeu-li els pèls. Poseu-ho dins una olla juntament amb els ossos, la cansalada, el jarret, la gallina i el pollastre. Cobriu-ho d'aigua, tapeu-ho i feu-ho bullir. Escumeu-ho i afegiu-hi els cigrons. Deixeu-ho tapat i a foc lent durant una hora i mitja. Mentrestant, netegeu i peleu les hortalisses. En el cas de la col, lleveu-ne les fulles exteriors i el tron i talleu-la a tire. Reserveu-les.
Afegiu les hortalisses al brou. Saleu lleugerament. Deixeu-lo bullir, mitja hora i afegiu-hi les botifarres. Al cap d'un quart d'hora apagueu el foc. Coleu el brou i reserveu-ne per separat la carn i les hortalises al brou. Saleu lleugerament. Deiceu-lo bullir mitja hora i afegiu-hi les botifarres. Al cap d'un auart d'hora apagueu el foc.Coleu el brou i reserveu-ne per separat la carn i les hortalisses.Per a fer les mandonguilles poseu en remull la farina de galeta amb una mica de llet. D'aquesta manera us quedaran més amorosides. Barregeu-hi la resta d'ngredients i feu-ne boletes. Reserveu-les. Feu bullir els galets, les hortalisses de la guarnició i les mandonguilles en el brou. Serviu la sopa de galets ben calenta ambels galets i les mandonguilles. Si ho desitgeu podeu servir la resta de la carn i les hortalisses a part, tallades a trossos i ben psoades en dues plates. Regueu-les amb una mica de brou per a poder-les escalfar al fron i que no s'assequi gaire.


 


També li poden interessar les següents receptes

Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a [email protected] amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).

Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2017 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana