Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Peres farcidesReceptes

Tornar enrere Barcelona \ Maresme \ Alella

Ingredients

12 peres del bon cristià o, en el seu defecte peres conferència molt verdes,
300 g de carn de vedella,
300 g de carn de porc,
 4 ous,
20 g de pernil,
1 llimona,
1 ceba,
½ presa de xocolata sense llet,
½ branca de canyella,
300 g d’ametlles torrades,
1 borrego,
sal,
sucre,
alls,
llard
li.

Preparació


Rostirem les dues carns juntes amb el llard, la ceba i els alls. Reservarem el suc que resulti de la cocció.
Per preparar les peres, trinxarem la carn ben rostida, juntament amb la pell d’una llimona, uns trossos petits de pera crua i el pernil. Hi afegirem els ous i ho treballarem com si féssim una pilota.
Tot seguit rentarem les peres, les eixugarem, les buidarem per la part oposada a la cua
(tot tallant la part inferior en rodó per poder-la fer servir de tap) i les omplirem amb el farcit.
Posarem al foc una paella amb força oli en la qual fregirem les peres fins que siguin daurades (abans les haurem sucades en un plat amb ou batut i un altre amb farina).
Posarem les peres (amb les cues enlaire) en una cassola de terrissa que omplirem d’aigua. Hi afegirem l’oli que ha servit per fregir-les, la pell d’una llimona, mitja branca de canyella, sal, una cullerada de sucre i mitja presa de xocolata.
Quan siguin toves d’un costat, les girarem i hi afegirem una picada ben fina feta amb les ametlles i el borrego.
Com més vegades escalfem les peres o les tornem a fer bullir, més bones seran. Cal estar a l’aguait durant la cocció, perquè és molt fàcil que s’enganxin a la cassola.
Aquest plat és deliciós fred o calent.

Font:programa Festa Major 2009 Alella


 


També li poden interessar les següents receptes

Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a [email protected] amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).

Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2020 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana