4 Talls de bonítol
farina
sal
oli d'oliva
1 ceba grossa
1/2 kg de tomaca triturada
sucre
2 pebrots vermells
Netejarem el bonítol i en traurem els talls. El salarem, l'enfarinem i el fregirem. Un cop cuit el posarem en una cassola que després pugui anar al forn, una de test aniria bé. A banda fegirem la ceba en talls llargs i fins. Qua nsigui quasi cuita, hi afegirem la tomaca triturada, el sucre i la sal que calgui. Un cop estigui tot fet, ho abocarem a la cassola on hi havia el bonítol fregit. Traurem la pell dels pebrots, que els haurem escalivat abans, i els posarem en tires pel damunt de la tomaca que una estona abans hem abocat a la cassola. Ho entrarem al forn ambel gratinador engegat. Un cop estigui torradet, ho traurem.
Peix, cuina i tradició
David Solé i Torné
Editorial El Mèdol
P.V.P. 15 €
Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a festa@festa.cat amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).
Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.
Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.
Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.
Victor Balaguer
Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.
La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.
Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar. Continuar llegint →
Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, gestionat per Resettecnic i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.