Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Bacallà TargaríReceptes

Tornar enrere Lleida \ Urgell \ Tàrrega

Ingredients

4 talls de llom de bacallà dessalat
¼ de litre de brou de peix (blanc)
1 ceba picada petita
2 fulles de julivert picat
8 prunes seques estovades amb aigua
2 carxofes tallades a quarts,
mig fregides
2 alls i porros picats ben petit
(només la part blanca)
1 got de crema de llet fresca
1 poma tallada a quarts mig fregida
2 cullerades de farina
1 cullerada de conyac
1 pebrot verd tallat a trossets petits
3 pessics de pebre en pols
Oli d’oliva
La sal necessària
Farina per a fregir el peix

Preparació

Hem de procurar que el bacallà sigui de qualitati dessalat al seu punt.Abans de començar a preparar aquest suculent plat de bacallà targarí, hem de disposar de tots els ingredients damunt la taula, nets i tallats tal com hem dit en un principi.Posarem la paella al foc amb l’oli. Quan estigui
un xic calent hi posarem els talls de bacallà, ben escorreguts i enfarinats. Els fregirem de la manera següent: primer per un costat, i després
per l’altre. Hem de procurar que els falti una mica per acabar-se de coure. Els traurem i els guardarem per a utilitzar-los més endavant.
Agafarem una cassola i hi posarem l’oli, la ceba, el porro, el pebrot i el julivert. Deixarem que es vagi sofregint. Donarem alguna volta perquè
tot quedi homogeni. Quan estigui mig cuit, hi tirarem el conyac i la farina. Ho remenarem i a continuació hi afegirem el brou de peix, la
sal, el pebre i la crema de llet. Esperarem que arrenqui el bull i baixarem la intensitat de la flama deixant-ho coure cinc minuts.
En una cassola de fang posarem els talls que ja teníem cuits de bacallà, la carxofa, les prunes i la poma. Hi afegirem la salsa que acabem
de fer i sacsejarem la cassola. Ho posarem al foc i ho deixarem que bulli tot junt uns cinc minuts. Passat aquest temps, poden portar-lo a taula i
servir-lo des de la mateixa cassola.


Ajuntament de Tàrrega


 


També li poden interessar les següents receptes

Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a [email protected] amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).

Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2017 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana