Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Fideus a la cassola amb peixReceptes

Tornar enrere Barcelona \ Alt Penedès \ Olèrdola (La Plana Rodona) \ Sant Miquel d'Olèrdola
Fideus a la cassola amb peix

Ingredients

Una sèpia gran
Dos pebrots verds
Quatre tomàquets madurs
Una ceba gran
Un quart de quilo de fideus
1l. de brou de peix
Vuit llagostins
All
Julivert
Safrà
20 grs.d'atmetlles
Una llesqueta de pa fregit
Una copa de conyac

Preparació

Fregim la sèpia tallada a daus petits en una cassola amb oli. Quan agafi un xic de color, afegiu-hi dues dents d’all tallats a lamines, la ceba ben trinxada, donem un tomb i afegim els pebrots tallats a bocins ben petits. Deixeu-ho sofregir tot plegat ben a poc a poc. Quan la ceba es torna transparent posem una copa de conyac i deixem que el mateix sofregit el redueixi,afegim les tomates ratllades. Quan la tomata es cuita i ja no deixa anar aigua, afegim el brou, el qual ja tindrem calent, el remenemi el deixem coure cinc minuts perquè es faci una barreja dels diferents elements. Afegim els fideus i mirem els temps de cocció que ens diu l’envàs. Aquest temps pot ser diferent segons el fabricant, per això convé tenir-ho en compte. Deixem coure el temps necessari a foc viu i sense tapar la cassola. Cinc minuts abans de finalitzar la cocció, incorporeu-hi la picada catalana i els llagostins pel damunt.
 Aquest plat convé servir-ho ben calent.
Cal tenir en compte que els fideus poden absorvir molt brou i podria passar que quedessin secs. Feu una previsió de brou per si de cas.


 


També li poden interessar les següents receptes

Has cuinat aquesta recepta i li has fet una foto perquè t'ha quedat de primera? Envia'ns un correu a [email protected] amb el teu nom, quina recepta has seguit i la foto, i te la publicarem. (màxim 4 imatges. Mínim 500 Kb. i 2 Mb. màxim).

Si tens un blog o una web de cuina o un restaurant, ficans-ho al mail i també ho publicarem juntament amb la foto.

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2017 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana