Tornar a l'inici

Subscriu-te al butlletí

Informa’t de la millor oferta cultural de Catalunya cada setmana.

Histories i llegendes

Tornar enrrereTota Catalunya

Per què fou creat el romaní

Conten que un any d'una hivernada molt forta, les abelles no sabien a quina planta acudir en cerca d'aliment, i van acudir a Nostre Senyor i li van dir que si no es compadia d'elles i no les protegia, els homes no es podrien enllumenar per manca de cera. Déu les va atendre i va crear el romaní, que floreix quatre vegades a l'any i que dóna una floració molt abundosa,  en gra usuficient, per poder mantenir les abelles, que com fou creat expressament per a elles, senten pel romaní una preferència especial. I conten que a cada petja da de Nostre Senyor Naixia un romaní i que pertot arreu on creix aquesta planta boscana és senyal que va passar-hi Nostre Senyor.

Ankara Tyt Kursu odtülüler dershanesi eryaman Ankara Seo Bulut Akacan ankara cimnastik kursu

Perquè los pals eren quatre
i eren quatre los senyals,
essent cada barra un símbol,
essent un nom cada pal.

Dret es deia lo primer,
i lo segon Llibertat;
Justícia era el nom del terç,
Indústria lo nom del quart.

Victor Balaguer

Festa.cat va sorgir d´una necessitat personal de conèixer culturalment poble a poble tota la Catalunya actual.

La finalitat de festa.cat es buscar, conèixer i recollir per poder-vos mostrar i ensenyar culturalment totes aquelles informacions que de vegades no trobem o simplement no estan disponibles a tothom.

Informació com ara cada Festa Major de Catalunya. Totes les fires, festes, espectacles, concursos, mostres, trobades, mercats, exposicions i tot tipus de rutes que es poden realitzar.      Continuar llegint →

2006-2019 - Bona Festa.cat !

Un projecte original de Festapuntcat S.L.
Dissenyat per Pixel Binario, desenvolupat per Quadrícula web+media, coordinat per Ramon Masip i editat per Festapuntcat S.L. des de Catalunya.

Amb el suport de:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana